Type to search

Εκδηλώσεις Ψυχολογία & Ευεξία

Κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα – Γίνε αφεντικό του εαυτού σου

Share

Τώρα έχεις κάθε λόγο να ακολουθήσεις τα όνειρά σου, να δημιουργήσεις τις ευκαιρίες που χρειάζεται για να ξεχωρίσεις, να ακολουθήσεις την εργασία που σου αρέσει. Φτιάξε την δική σου επιχείρηση ή αν την έχεις ήδη δες πώς θα την βελτιώσεις! 

Ίσως να μην σου αρέσει ιδιαίτερα η δουλειά σου. Μπορεί πάλι τα όνειρα και οι επιθυμίες σου να είναι μεγαλύτερα από τα στεγανά πλαίσια που σου προσφέρει η εργασία σου. Πιθανόν να είσαι εγκλωβισμένος σε κάποια θέση που δεν σε εκφράζει. Ίσως πάλι να μην έχεις δουλειά, αλλά να σου περισσεύει η όρεξη, το μεράκι και το όραμα να δημιουργήσεις κάτι δικό σου. Όποια και αν είναι η περίπτωσή σου, όποιοι και αν είναι οι λόγοι που σε ωθούν, μπορείς να ανοίξεις τα φτερά σου και να εκφραστείς και αλλιώς, να φτιάξεις τη δική σου επιχείρηση. Γιατί όχι άλλωστε; Μπορείς, αρκεί να το οραματιστείς, να το επιθυμείς και φυσικά να βρεις τους κατάλληλους ανθρώπους να σε βοηθήσουν να δώσεις μορφή στα όνειρά σου. Ακόμα όμως και αν είσαι ήδη επιχειρηματίας μπορεί να έχεις ανάγκη κάποιον να σε συμβουλεύσει, να σε πληροφορήσει, να σε κατευθύνει και να σε βοηθήσει. 

Γιατί να φτιάξεις τη δική σου επιχείρηση;

Η απάντηση είναι απλή: Γιατί το θέλεις, γιατί έχεις μια απίθανη ιδέα, γιατί δεν σε εκφράζει η θέση του υπαλλήλου… Όπως η περίπτωση της αυτοδημιούργητης δισεκατομμυριούχου, της Sara Blakely. Ξεκίνησε τέλη της δεκαετίας του 1990 με το τρελό όνειρο να δημιουργήσει ένα καλσόν χωρίς πέλμα ώστε ναι μεν, να κολακεύει τη φιγούρα της και να παρουσιάζει σφιχτό το σώμα της αλλά τα δάχτυλα των ποδιών της να είναι ελεύθερα και να μπορεί να φορά πέδιλα χωρίς να δείχνει αισθητικά άσχημο. Δεν μπορούσε να διαθέσει παρά μόνο 5 χιλιάδες δολλάρια για την πραγματοποίηση του ονείρου της και όλο της τον προσωπικο χρόνο γιατί ταυτόχρονα δούλευε αλλού. Αρχικά κανένας δεν την υποστήριξε. Όλοι της έλεγαν ότι η ιδέα της δεν ήταν καλή, ότι ήταν εντελώς τρελή. Όμως επέμεινε, βρήκε αυτούς που την πίστεψαν, την στήριξαν και τελικά το 2000 δημιούργησε την Spanx. Σήμερα η εταιρεία που ξεκίνησε με 5 χιλιάδες δολλάρια εκτιμάται ότι αξίζει πάνω από ένα δισεκατομμύριο. Η ίδια δηλώνει: «Κάθε άνθρωπος έχει στη ζωή του τουλάχιστον μια φορά μια ιδέα η οποία αξίζει ένα εκατομμύριο δολάρια. Δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Χρειάζεται μόνο να αναλάβεις δράση. Σίγουρα δεν χρειάζεται να σπουδάσεις οικονομικά για να το κάνεις. Μπορεί να σου πουν ότι είναι τρελό. Αυτό σημαίνει ότι βρήκες κάτι εντελώς καινούριο. Δέξου το ως κοπλιμέντο!». Φυσικά οι προσπάθειές της δεν σταμάτησαν εκεί! Και μετά τη δημιουργία της Spanx η Blakely συνέχισε για πολύ καιρό να προσπαθεί προκειμένου να την εδραιώσει και να την κάνει γνωστή. Σίγουρα δεν ήταν κάτι που της ήρθε εύκολα.

Μην παραιτείσαι! 

Αυτό που είχε τη μεγαλύτερη σημασία στην περίπτωση της Blakely αλλά και σε πολλές ακόμα περιπτώσεις αυτοδημιούργητων επιχειρηματιών είναι ότι δεν παραιτήθηκαν ποτέ από την ιδέα τους. Ήθελαν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση και επέμειναν όσο αντίξοες και αν ήταν οι συνθήκες. Ακόμα και αν δεν είχαν τις κατάλληλες γνώσεις, εντούτοις έψαξαν και βρήκαν αυτούς που θα μπορέσουν να τους βοηθήσουν να πραγματοποιήσουν το όραμά τους. Το σκέφτηκαν, το φαντάστηκαν, το επεξεργάστηκαν και αναζήτησαν στήριξη και βοήθεια. Αλλά ακόμα και αφού την δημιούργησαν επέμειναν και την στήριξαν κόντρα στις δυσκολίες και στα προβλήματα. Γιατί είναι πραγματικά δύσκολο και επώδυνο να προσπαθείς όταν όλες οι γύρω σου συνθήκες είναι τόσο αντίξοες. Και πολύ συχνά δεν χρειάζεσαι μόνο ηθική βοήθεια αλλά και ανθρώπους που θα έχουν την τεχνογνωσία να σε βοηθήσουν. Χρειάζεται να ψάχνεις συνεχώς για να μάθεις ποιες είναι οι νέες εξελίξεις και πώς μπορείς να βελτιωθείς.  

Αυτή είναι η ευκαιρία που ζητάς

Σου έχω λοιπόν καλά νέα! Είτε έχεις ήδη μια επιχείρηση και ενδιαφέρεσαι για την πορεία της, είτε ενδιαφέρεσαι να φτιάξεις μία παρακολούθησε το 4ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και τις 30 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς από το Skywalker.gr. Το φετινό φεστιβάλ θα πραγματευτεί ένα από τα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν σήμερα την παγκόσμια οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα, αυτό της επιχειρηματικής αειφορίας, σε συνδυασμό με το νέο μοντέλο παραγωγής της κυκλικής οικονομίας, και θα αποτελέσει σημείο συνάντησης και ανταλλαγής τεχνογνωσίας πάνω στον σχεδιασμό ολοκληρωμένων μοντέλων βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης. Σκοπός του φεστιβάλ είναι η υποστήριξη και η ανάδειξη νέων επιχειρηματικών πρωτοβουλιών. Η επικοινωνία, η δικτύωση και η συνεργασία ολόκληρου του επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσα σε ένα υποστηρικτικό και πληροφοριακό περιβάλλον.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες!

Ανακαλύπτοντας τις ευκαιρίες

To 4ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019 απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες, σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να διερευνήσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές του επιχειρείν, καθώς και σε όλο το επιχειρηματικό οικοσύστημα, που μέσα από την τεχνογνωσία του υποστηρίζει και αξιοποιεί την ελληνική νεοφυή επιχειρηματικότητα όπως: start-ups, θερμοκοιτίδες / hubs, venture capitals, business angels, θεσμικούς φορείς, ακαδημαϊκά ιδρύματα, εκπαιδευτικούς φορείς που εξειδικεύονται στην επιχειρηματικότητα και την εκπαίδευση ενηλίκων, δίκτυα και συλλογικούς φορείς νεοφυούς επιχειρηματικότητας, κοινωνικούς φορείς που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, συμβούλους επιχειρήσεων, συμβούλους σταδιοδρομίας και mentors, μη κυβερνητικές οργανώσεις που υποστηρίζουν την επιχειρηματικότητα, προμηθευτές εξοπλισμού και υπηρεσιών που υποστηρίζουν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Κατά το διήμερο του GRBossible οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν ενεργά σε μια σειρά δραστηριοτήτων:

 • Συνέδριο με θέμα την «Επιχειρηματική αειφορία» και κεντρικό ομιλητή εκπρόσωπο του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον καθηγητή κ. Κωνσταντίνο  Αραβώση, Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων.
 • 26 workshop επιχειρηματικότητας. Στα ακόλουθα link τα αντίστοιχα video ανά ημέρα: Παρασκευή 29/11 (link) και Σάββατο 30/11 (link).
 • Παρουσία νεοφυών επιχειρήσεων σε εκθεσιακό χώρο.
 • Corner υποστήριξης νεοφυών επιχειρήσεων «Bussiness mentoring» από το ΚΕΜΕΛ.
 • Απονομή Βραβείων Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019.
 • Παρουσίαση του βιβλίου: «Σκέψεις για την Τοπική Ανάπτυξη» του Δημήτρη Μιχαηλίδη, από τις εκδόσεις Στέντορας.

Oι στόχοι του 4ο Φεστιβάλ Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας GRBossible 2019 είναι:

  • Η ανάδειξη της επιχειρηματικής αειφορίας ως μιας νέας κουλτούρας που καθορίζει τις σύγχρονες επιχειρηματικές δράσεις και τάσεις παγκοσμίως.
  • Η διερεύνηση των επιχειρηματικών ευκαιριών που αναδεικνύονται μέσα από το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας σε κάθε έναν από τους τομείς της παραγωγής.
  • Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό μοντέλων βιώσιμης επιχειρηματικής ανάπτυξης.
  • Η συνάντηση και η αλληλεπίδραση του επιχειρηματικού οικοσυστήματος σε ένα περιβάλλον φιλικό και υποστηρικτικό.
  • Η υποστήριξη νέων και εν δυνάμει επιχειρηματιών με προσωπικό business mentoring και coaching.
  • Η δικτύωση με άλλους επιχειρηματίες και επιστήμονες στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.
  • Η εκπαίδευση των νέων επιχειρηματιών σε θέματα που σχετίζονται με την έναρξη και τη λειτουργία μιας επιχείρησης.
  • Η διερεύνηση των ευκαιριών, των δυνατοτήτων και των απειλών για τη γέννηση και την ανάπτυξη της επιχειρηματικής ιδέας.

Κλείσε τώρα τη θέση σου, είναι δωρεάν

Για το αναλυτικό πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να επισκεφθείτε το www.bossible.gr.
Επιπλέον, μπορείτε να δείτε το video του GRBossible σε αυτό το link.
Η διοργάνωση του φεστιβάλ πραγματοποιείται με την πολύτιμη συμβολή των:
Υπό την αιγίδα:
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΕΜΠΟΡΙΚΟ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΖΩΝΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ
Χορηγός:
GREY STUDIOS
Υποστηρικτές:
ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΕΜΕΛ), ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΏΝ ΑΤΤΙΚHΣ – ΠΕΙΡΑIΩΣ, STEP, PRAKSIS BCC, CAREER DESIGN, ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΓΟΥΜΙΔΟΥ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, ΘΕΩΡΗΜΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ, OXYZED
Προϊοντικός Χορηγός:
ΚΡΑΣΙΑ ΚΑΡΑΒΑΝΑ
Community Supporters:
AIESEC, ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΚΜΗΡΙΩΣΗΣ, IN4CAPITAL, SOCIAL DYNAMO, ECΙNΙSΙ.GR BUSINESS CENTERS, P & I PRODUCTS & INVESTMENTS, ENVOLVE ENTREPRENEURSHIP, INNOVATHENS – KOΜΒΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΑΛΦΑ STUDIES, ORANGE GROVE
Χορηγοί επικοινωνίας:
STAR ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, TVSTAR.GR, ΑΘΗΝΑΙΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ, NEWSBOMB, ΕΠΙΧΕΙΡΩ, READER.GR, BUSINESS NEWS.GR, REPORTER.GR, PROVOCATEUR, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ, ADVERTISING.GR, E-RADIO, E-DAILY, ENALLAKTIKOS.GR, INFOCOM.GR, STARTUP.GR, DEAL NEWS, MAGDA’SNEWS.GR, SIGMA MEDIA GROUP, STARTUPPER, LIGHT-RADIO.NET, TECHPRESS.GR, GREENAGENDA.GR, INTERESTING PEOPLE, BUSINESS WOMAN, COVER STORY.GR, ΟΜΟΡΦΗ ΖΩΗ, ECOZEN.GR, BULLMP.COM, SUPPORTBUSINESS.GR, SETTLE.GR, STENTORAS.GR, LET IT BE.GR

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *