Το πιο εύκολο παγωτό: Γίνεται γρήγορα, χωρίς ζάχαρη, αυγά και λιπαρά
Share
Επέτρεψέ μου να σου παρουσιάσω το αγαπημένο μου, εύκολο παγωτό που θα γίνει και δικό σου αγαπημένο. Γίνεται σε 3 λεπτά, δεν έχει ζάχαρη, αυγά ή λιπαρά, χρειάζονται πολύ λίγα υλικά (μπορεί και 2), έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι πεντανόστιμο.
Είναι η απόλαυση του καλοκαιριού μου, το αγαπημένο μου παγωτό που το τρώω οποιαδήποτε ώρα της ημέρας χωρίς τύψεις. Και γιατί όχι άλλωστε; Αφού είναι πανεύκολο να το φτιάξεις -χρειάζεσαι μόνο ένα μπλεντεράκι-, γίνεται σε ελάχιστο χρόνο, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τις θερμίδες -έχει ελάχιστες-, δεν έχει αβγά, ζάχαρη, λιπαρά και είναι απλώς απολαυστικό. Σου του παρουσιάζω σε όλες του τις παραλλαγές ώστε να το απολαύσεις είτε είσαι εραστής της βανίλιας είτε της σοκολάτας.
Υλικά για 2 μερίδες
- 3 μεσαίες ή μεγάλες πολύ ώριμες μπανάνες, με άγουρες δεν θα έχεις καλό αποτέλεσμα
- 3 χουρμάδες φρέσκοι ή αλλιώς 3 ξεροί μουλιασμένοι σε νερό για 3-4 ώρες
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικό)
- 4 κουταλιές της σούπας γάλα εβαπορέ ή αμυγδάλου ή σόγιας ή άλλου φυτικού ροφήματος (προαιρετικό, δες το γιατί στο update)
Παρασκευή
Κόβεις τις μπανάνες σε λεπτές ροδέλες και τις βάζεις στην κατάψυξη. Πρόσεξε να τις βάλεις απλωμένες σε τάπερ ώστε να μην κολλήσουν μεταξύ τους και να μπορούν να βγουν εύκολα. Μπορείς να τις βάλεις σε στρώματα τη μία πάνω στην άλλη τοποθετώντας λαδόκολλα ανάμεσα. Αυτό το σημείο είναι βασικό γιατί αν βγουν σε πολύ χοντρά κομμάτια θα ζορίσουν το μπλεντεράκι σου και μπορεί να το κάψουν.
Προσωπικά τις απλώνω σε φύλλο σιλικόνης (αυτό που χρησιμοποιούμε για να ψήσουμε κουλουράκια) και στη συνέχεια το τυλίγω ρολό (δες φωτό). Έτσι πιάνει ελάχιστο χώρο στην κατάψυξη και οι ροδέλες ξεκολλάνε εύκολα. Οι μπανάνες πρέπει να είναι καλά παγωμένες για να πετύχει το παγωτό σου, πρέπει δηλαδή να μείνουν τουλάχιστον 3-4 ώρες στον καταψύκτη ή 7-8 στην κατάψυξη. Εγώ έχω συνέχεια μπανάνες στην κατάψυξη όλο το καλοκαίρι ώστε να μπορώ ανά πάσα στιγμή να φτιάχνω παγωτό (ακόμα και για πρωινό).
Βάζεις τις μπανάνες στο μπλέντερ, προσθέτεις τους χουρμάδες χωρίς το κουκούτσι και τη βανίλια, αν την χρησιμοποιήσεις.
Δουλεύεις τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει κρεμώδες. Στην αρχή θα κονιορτοποιηθούν όλα και θα νομίσεις ότι έχει αποτύχει (ειδικά εάν το μπλεντεράκι σου δεν είναι ειδικό για να κόβει πάγο). Μην ανησυχείς. Άνοιξέ το και με ένα κουτάλι σπρώξε τα υλικά προς τους κόφτες. Το πιθανότερο είναι ότι θα χρειαστεί να το κάνεις αυτό πολλές φορές. Είναι φυσικό(*δες update). Στο τέλος θα έχεις ένα υπέροχο, γευστικό, κρεμώδες αποτέλεσμα που θα μοιάζει με gelato. Το τελικό μείγμα θα έχει διπλασιαστεί περίπου σε όγκο γιατί θα έχει ενσωματώσει πολύ αέρα κατά την ανάμειξη.
* Update!
Το μπλεντεράκι που χρησιμοποιώ στο σπίτι μου είναι αρκετά δυνατό, γι’ αυτό και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Προσπάθησα όμως να το κάνω με ένα άλλο μπλεντεράκι και δεν είχε την ίδια επιτυχία. Δηλαδή τα υλικά δεν ενσωματώθηκαν τελικά όπως συνήθως γίνεται με το δικό μου. Σε αυτή την περίπτωση χρησιμοποίησα τις 4 κουταλιές της σούπας γάλα που αναφέρω στην συνταγή. Το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο νόστιμο και γευστικό!
Παραλλαγές
- Για παγωτό μόκα πρόσθεσε στο μπλέντερ 1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ. Καλύτερα να παραλείψεις την βανίλια.
- Για παγωτό πικρή σοκολάτα πρόσθεσε στο μπλέντερ 2-3 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού κακάο. Εάν το θέλεις πιο γλυκό, πρόσθεσε 1-2 παραπάνω χουρμάδες ή στέβια. Για εξτρά απόλαυση γαρνίρισε με σταγόνες κουβερτούρας πριν το σερβίρεις.
- Για παγωτό φράουλα πρόσθεσε στο μπλέντερ παγωμένες φράουλες. Μην βάλεις βανίλια, δεν ταιριάζει πολύ.