Type to search

New Entries Slider Διατροφή & Δίαιτα

Το απόλυτα αντιφλεγμονώδες ρόφημα που θα αγαπήσεις

Share

Απόλαυσε τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές με ένα σούπερ αντιφλεγμονώδες ρόφημα, γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες. Είναι αρκετά δροσερό για να αντισταθμίσει τις ζεστές μέρες, αλλά ταυτόχρονα αρκετά θερμό για να διατηρήσεις την ενέργειά σου στα ύψη!

Μήλο, τζίντζερ, κουρκουμάς! Αυτά είναι τα τρία βασικά συστατικά του ροφήματος που μπορεί να γίνει και δικό σου αγαπημένο. Φουλ αντιφλεγμονώδες, γεμάτο αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, είναι ότι καλύτερο για να προετοιμάσεις το σώμα σου για τον ερχομό των πρώτων κρύων. Την συνταγή την ανακάλυψα «σουλατσάρωντας» στο σάιτ easycookingwithmolly.com της Molly Kumar. 

Συστατικά για 2 

  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα στα 4 (εγώ έβαλα και τη φλούδα)
  • 2 εκατοστά φρέσκο τζίντζερ χωρίς τη φλούδα
  • ½ κουταλιά της σούπας κουρκουμά (καλύτερα βιολογικό)
  • 1 ποτήρι πάγο ή 1 ποτήρι νερό. Εάν το προτιμάς ζεστό μπορείς να χρησιμοποιήσεις χλιαρό νερό αντί του πάγου.
  • Μέλι ή στέβια ή νέκταρ αγαύης ή σιρόπι σφένδαμου (Maple syrup) ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλεις. 

Εκτέλεση

Βάλε όλα τα συστατικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησέ τα να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Σερβίρεις σε ψηλά ποτήρια. Μπορεί να διατηρηθεί μέχρι και 2 μέρες στο ψυγείο ωστόσο είναι καλύτερο να το καταναλώσεις φρέσκο. 

Ποια τα οφέλη του ροφήματος

Ο κουρκουμάς είναι μια από τις πιο ισχυρές αντιφλεγμονώδεις τροφές. Η κατανάλωσή του είναι ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να τονώσεις το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που εδώ και αιώνες αποτελεί αγαπημένο βότανο της Αγιουβέρδα. Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α , C, Ε, Κ ,νιασίνη, βιταμίνη Β6 ,φιλικό οξύ και χολίνη. Επίσης τόσο ο καρπός του μήλου όσο και η φλούδα του είναι πλούσια σε μεταλλικά άλατα: ασβέστιο ,σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο, νάτριο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο. Η φυσική γλυκύτητά τους ταιριάζει πολύ με την πικάντικη εξωτική γεύση του κουρκουμά και του τζίντζερ. Το τζίντζερ δρα προστατευτικά στην ανθρώπινη έκθεση σε τοξικούς παράγοντες (Food and Chemical Toxicology) όπως σε εντομοκτόνα, βαρέα μέταλλα, περιβαλλοντική μόλυνση, τοξίνες κ.ά.
Δες περισσότερα για τις θρεπτικές ιδιότητες του τζίντζερ εδώ.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *