Type to search

Διατροφή & Δίαιτα

Παγωμένα γλυκά με φράουλα χωρίς ζάχαρη

Share

Η εποχή της φράουλας ισοδυναμεί με εποχή των γλυκών για μένα, μια που είναι το αγαπημένο μου υλικό για μοναδικά, δροσιστικά γλυκά χωρίς ζάχαρη. Επέτρεψέ μου να σου παρουσιάσω τα αγαπημένα μου!

Σμούθι με φράουλα και μπανάνα

Υλικά για 2 άτομα

  • 2 κούπες πολύ ώριμες φράουλες που τις έχεις παγώσει στην κατάψυξη
  • 1 πολύ ώριμη μπανάνα που την έχεις παγώσει στην κατάψυξη
  • 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό. Προσωπικά χρησιμοποιώ με 2% λιπαρά αλλά όπως καταλαβαίνεις όσο περισσότερα λιπαρά έχει τόσο πιο νόστιμο γίνεται. 
  • 1/2 κούπα ρόφημα αμυγδάλου ή κανονικό γάλα 
Προαιρετικά:
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού (κ.γ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μέλι ή 2 σταγόνες στέβια ή 1-2 χουρμάδες. Χρησιμοποίησε κάτι από αυτά εάν νομίζεις ότι το σμούθι σου δεν είναι αρκετά γλυκό. Συνήθως εγώ δεν τα χρειάζομαι. 

Παρασκευή

Βάλε σε ένα αρκετά δυνατό μπλεντεράκι πρώτα το γάλα αμυγδάλου ή το γάλα. Μετά πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά. Χτύπησέ τα μέχρι το τελικό μείγμα να γίνει κρεμώδες και απαλό. 

Παρατηρήσεις
  • Μπορείς επίσης να το φτιάξεις χωρίς να παγώσεις τα φρούτα, απλά το σμούθι δεν θα είναι τόσο κρεμώδες.  
  • Καλό είναι τα φρούτα να είναι πολύ ώριμα. Αυτά θα δώσουν την γλυκύτητα στο σμούθι σου και δεν θα χρειαστεί ζάχαρη.

Γρανίτα ξυλάκι φράουλα

Υλικά για 6 ξυλάκια

  • 4 κούπες φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα 4
  • 5 σταγόνες υγρή στέβια ή στερεή σε ποσότητα που να αντιστοιχεί σε 5 κουταλιές της σούπας (κ.σ.) ζάχαρη ή 4 (κ.σ.) μέλι 
  • 1/2 κούπα κρύο νερό
  • 1 (κ.σ.) χυμός λεμόνι

Παρασκευή

  • Βάλε τις φράουλες σε ένα μεγάλο μπολ και πασπάλισέ τες με τη στέβια ή το μέλι. Άφησέ τες για 20-30 λεπτά.
  • Αφού βγάλουν τα υγρά τους οι φράουλες, βάλε τες σε ένα κατσαρολάκι πρόσθεσε το νερό και βράσε τες για 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. 
  • Απέσυρέ τες από την φωτιά και άσε τες να κρυώσουν. 
  • Πρόσθεσε το χυμό λεμονιού και πέρασε το μείγμα από μπλέντερ. Μην τις λιώσεις εντελώς, είναι ωραίο να υπάρχουν μικρά κομματάκια φρούτου. 
  • Γέμισε θήκες για παγωτό χωνάκι με το μείγμα της φράουλας και βάλε τες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες.
Παρατηρήσεις
  • Εάν δεν έχεις θήκες για παγωτό χωνάκι μπορείς να βάλεις το μείγμα μέσα σε μικρά ποτηράκια όπως π.χ. αυτά του λικέρ ή σφηνάκια. Βάλε τα για 1 ώρα στην κατάψυξη να σφίξουν κάπως, και μετά κάρφωσε σε καθένα ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Βάλε τα ξανά στην κατάψυξη για άλλες 4 τουλάχιστον ώρες.
  • Μια παραλλαγή είναι με γάλα καρύδας. Τα συστατικά είναι ίδια ακριβώς, αλλά όταν είναι να χτυπήσεις τα υλικά στο μπλέντερ προσθέτεις και 1 κούπα γάλα καρύδας. 

Παγωμένο γιαούρτι με φράουλα

Υλικά για 4 μερίδες

  • 4 κούπες πολύ ώριμες φράουλες που τις έχεις παγώσει στην κατάψυξη
  • 3 κ.σ. μέλι ή 5 σταγόνες στέβια υγρή ή στερεή σε ποσότητα που να αντιστοιχεί σε 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1/2 κούπα γιαούρτι στραγγιστό (με όσα λιπαρά προτιμάς)

Παρασκευή

  • Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και χτύπησε τα για περίπου 5 λεπτά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα.
  • Σερβίρεις αμέσως. 
Παρατηρήσεις
  • Μπορείς να φυλάξεις και στην κατάψυξη όσο περισσέψει όπου διατηρείται για περίπου 1 μήνα. Όμως δεν είναι τόσο νόστιμο, κρεμώδες και αρωματικό όσο το φρέσκο. 
  • Γενικά δεν μου αρέσουν και πολύ γλυκά, τα γλυκά. Οπότε χρησιμοποιώ πολύ μικρότερη ποσότητα γλυκαντικών από αυτήν που συνιστώ στις συνταγές. Αν νομίζεις ότι χρειάζεται μπορείς να προσθέσεις περισσότερο μέλι ή στέβια. 
  • Μπορείς να συντηρήσεις φράουλες στην κατάψυξη για να τις χρησιμοποιήσεις για παρασκευή γλυκών όλο το καλοκαίρι. Απλώς τις πλένεις, τις καθαρίζεις και τις φυλάς σε τάπερ ή νάιλον σακουλάκια στην κατάψυξη.

Δες εδώ και το αγαπημένο μου παγωτό χωρίς ζάχαρη, αβγά, γάλα και εδώ το αγαπημένο μου κέικ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *