Ομελέτα σε κούπα: Το πιο γρήγορο, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό
Share

Ειδικά για σένα που τρέχεις πανικόβλητη κάθε πρωί, αλλά θέλεις ένα υγιεινό, θρεπτικό και χορταστικό πρωινό, προτείνω την ομελέτα σε κούπα ή βαθύ μπολ! Έτοιμη σε λιγότερο από 5 λεπτά (μαζί με την προετοιμασία), χωρίς να λερώσεις την κουζίνα ούτε σκεύη παρά μόνο την κούπα σου!
Το πρωινό δεν είναι το αγαπημένο μου γεύμα της ημέρας… Στην πραγματικότητα δεν είναι καν γεύμα, αφού δεν προλαβαίνω να φτιάξω τίποτα. Έτσι καταλήγω πάντα στο γνωστό δημητριακά με γάλα και σταφίδες. Επειδή όμως έχει μεγάλη σημασία να ξεκινάς τη μέρα σου σωστά, δηλαδή τρώγοντας πρωτεΐνες, βρήκα αυτή τη συνταγή για ομελέτα φτιαγμένη μέσα σε κούπα ή βαθύ μπολ και μαγειρεμένη στο φούρνο μικροκυμάτων. Μάλιστα μαζί με την προετοιμασία γίνεται σε λιγότερο από 5 λεπτά και ενθουσιάστηκα! Γιατί όχι μόνο είναι ένα αληθινό πρωινό νόστιμο, θρεπτικό, υγιεινό και χορταστικό αλλά και δεν λερώνω πολλά σκεύη, ούτε την κουζίνα. Δες πώς θα την φτιάξεις.
Πώς θα φτιάξεις ομελέτα σε κούπα ή σε βαθύ μπολ
Υλικά:
- 1-2 αβγά (ανά άτομο)
- 1 κουταλιά της σούπας νερό ή γάλα
- Αλάτι και πιπέρι
Προαιρετικά προσθέτεις οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας σου. Σου προτείνω:
- 1-2 κουταλιές τριμμένο τυρί
- Τόφου
- Πιπεριές πράσινες ή κόκκινες
- Μπρόκολο
- Μανιτάρια
- Άπαχο ζαμπόν γαλοπούλας
- Πράσινα φυλλώδη λαχανικά π.χ. σπανάκι
- Ντοματίνια
- Κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Για να μην κολλήσει στα τοιχώματα άλειψε την κούπα ή το μπολ με λίγο ελαιόλαδο.
- Σπάσε τα αβγά σου μέσα στην κούπα ή το μπολ, πρόσθεσε το νερό ή το γάλα, αλάτι και πιπέρι και χτύπησέ τα καλά με ένα πιρούνι.
- Πρόσθεσε το τυρί και τα υπόλοιπα υλικά (αν τα χρησιμοποιήσεις).
- Μαγείρεψέ το στον φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 1-2 λεπτά. Συμβουλή μου είναι κάθε 30-60 δευτερόλεπτα να διακόπτεις τη λειτουργία του φούρνου και να ανακατεύεις το μείγμα ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα.
Τιπ! Σιγουρέψου ότι η κούπα ή το μπολ που θα χρησιμοποιήσεις είναι κατάλληλο για χρήση σε φούρνο μικροκυμάτων και ότι είναι αρκετά βαθιά ώστε το μείγμα των αβγών να μην χυθεί έξω όταν φουσκώσει (θα πρέπει να φτάνει περίπου ως τη μέση).