Type to search

Διατροφή & Δίαιτα

Νόστιμα σνακ για αντιφλεγμονώδη διατροφή

Share

Οι κρυφές φλεγμονές συνδέονται με πλήθος ασθενειών. Βοήθησε τον οργανισμό σου να τις καταπολεμήσει τρώγοντας τα σωστά σνακ μεταξύ των γευμάτων.

Νομίζεις ότι το νόστιμο και το γευστικό είναι συνώνυμο του ανθυγιεινού; Σκέψου το ξανά, γιατί τα πιο κάτω σνακ που προτείνονται από τους ερευνητές ως τα πλέον αντιφλεγμονώδη, είναι και ιδιαίτερα εύγευστα οπότε καλό είναι να μην λείπουν ποτέ από τη διατροφή σου.

Ποπ κορν αλλά… με προϋποθέσεις

Σκέψου ότι το ποπ κορν είναι ένας λευκός καμβάς όπου μπορείς να τον μετατρέψεις στο απόλυτο αντιφλεγμονώδες όπλο σου! Μιλάμε φυσικά για το σπιτικό ποπ κορν, φτιαγμένο με ελάχιστο ελαιόλαδο και χωρίς αλάτι. Το σερβίρεις ζεστό σε μεγάλο μπολ, το πασπαλίζεις άμεσα με τα αγαπημένα σου καρυκεύματα και… απολαμβάνεις. Ιδανικές επιλογές είναι, έτσι για να πάρεις μια ιδέα: Κουρκουμάς, πάπρικα, δεντρολίβανο, ρίγανη, πιπέρι. Πρόκειται για μπαχαρικά και αρωματικά με εξακριβωμένες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιείς καθημερινά στη μαγειρική σου.

Τα γλυκά της Μητέρας Φύσης

Εντάξει και η ζάχαρη φυσική προέλευση έχει, αλλά δεν εννοούμε αυτήν. Τα φρέσκα φρούτα μπορούν να σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τις λιγούρες αλλά και τις φλεγμονές. Το υπ’ αριθμόν ένα φρούτο στη λίστα σου θα πρέπει να είναι τα μύρτιλλα αλλά και όλα τα είδη μούρων καθώς και οι φράουλες. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition τα μούρα, τα οποία είναι από τα βασικά συστατικά της σκανδιναβικής δίαιτας, μειώνουν τα επίπεδα δραστικότητας των φλεγμονωδών γονιδίων που βρίσκονται στον λιπώδη ιστό.

Ένα γνήσιο ελληνικό προϊόν

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αγαπήσεις το γιαούρτι και ακόμη περισσότεροι τρόποι για να το απολαύσεις. Μιλάμε φυσικά για το δικό μας, το ελληνικό γιαούρτι, ξέρεις… αυτό με την πέτσα. «Ζωντανό» καθώς είναι οπλίζει τον οργανισμό σου με τα απαραίτητα προβιοτικά που χρειάζεται για να καταπολεμήσει κάθε φλεγμονή. Η ισορροπία καλών και κακών βακτηρίων της εντερικής χλωρίδας είναι πολύ σημαντική, γιατί αν οι… κακοί τύποι γίνουν πολλοί στο έντερό μας προξενούν φλεγμονές. Τα προβιοτικά που περιέχονται στο γιαούρτι βοηθούν τους… καλούς να παραμείνουν πολλοί και να διατηρήσουν τον οργανισμό μας χωρίς προβλήματα.

Τα καλά λίπη

Καιρός να αποκτήσεις μια άλλη σχέση με τους ωμούς ξηρούς καρπούς. Όχι έρωτα και παρασυρθείς γιατί περιέχουν πολλές θερμίδες, αλλά αγάπης που θα σου επιτρέπει να τους απολαμβάνεις σε μικρές ποσότητες καθημερινά. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο The American Journal of Clinical Nutrition ανέφερε ότι όσοι έτρωγαν συχνά ξηρούς καρπούς εμφάνιζαν χαμηλότερα επίπεδα ενός φλεγμονώδους δείκτη ο οποίος ονομάζεται C αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP). Ειδικά μάλιστα τα αμύγδαλα είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Ε, η οποία φαίνεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, ενώ προστατεύει το σώμα από τις επιπτώσεις των επιβλαβών ελευθέρων ριζών.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *