Type to search

Διατροφή & Δίαιτα Υγεία

Και όμως πίνεις λάθος το τσάι σου! Αυτός είναι ο σωστός τρόπος

Share

Αν θέλεις να εκμεταλλευτείς στο έπακρο όλες τις θρεπτικές ιδιότητες που μπορεί να σου προσφέρει ένα φλιτζάνι τσάι τότε μάλλον χρειάζεται να αναθεωρήσεις τον τρόπο που το έφτιαχνες τόσον καιρό. Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να πίνεις το τσάι σου.

Πώς φτιάχνουμε ένα φλιτζάνι τσάι; Βράζουμε νερό (ή το ζεσταίνουμε ως τους 80° C αν είναι πράσινο ή λευκό), το βάζουμε στο φλιτζάνι και προσθέτουμε το τσάι μας. Πράγματι αυτή είναι η γρήγορη, παραδοσιακή μέθοδος, ωστόσο έτσι δεν λαμβάνουμε στο μάξιμουμ τα οφέλη για την υγεία μας. Άλλο είναι το μυστικό. Ο σωστός τρόπος για να παρασκευάσουμε το τσάι είναι βασικά η… υπομονή και η θερμοκρασία!
Δες εδώ πώς ωφελεί το τσάι τον οργανισμό σου.

Εκμεταλλεύσου στο μέγιστο τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του τσαγιού

Η θερμοκρασία κατά την παρασκευή του τσαγιού είναι αυτή που κάνει τη διαφορά. Σύμφωνα με τον Mark Hyman, MD, γιατρό Λειτουργικής Ιατρικής: «Το τσάι είναι ένα σούπερ ρόφημα που περιέχει ισχυρές φαινολικές ενώσεις που καταπολεμούν τον καρκίνο και προστατεύουν το καρδιαγγειακό μας σύστημα. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες θεωρείται ένα ρόφημα που συνδέεται με τη μακροζωία». Φυσικά αυτό ισχύει εφόσον το πίνουμε σκέτο, χωρίς ζάχαρη. «Αλλά για να διασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε τα μέγιστα οφέλη για την υγεία μας που καταπολεμούν τη φλεγμονή, υπάρχει ένα μυστικό. Το παρασκευάζουμε αργά με κρύο νερό».
Δες εδώ την επαναστατική μέθοδος για να φαίνεσαι πιο νέα και αδύνατη σε 15 μέρες

Ποιος είναι ο αργός σωστός τρόπος για να παρασκευάσεις το τσάι

Ο σωστός τρόπος παρασκευής του τσαγιού είναι δηλαδή να το αφήσουμε να μουλιάσει για πολλές ώρες σε κρύο νερό. Μάλιστα παλιότερη έρευνα είχε βρει ότι οι μαύρες, πράσινες και oolong ποικιλίες τσαγιού που παράγονται με τον συγκεκριμένο τρόπο περιέχουν περισσότερες πολυφαινόλες και θρεπτικά συστατικά. Με τον συγκεκριμένο τρόπο το τσάι μας όχι απλώς θα είναι πιο ευεργετικό αλλά θα γίνει πιο και αρωματικό και γευστικό. Ενώ το καυτό ή βραστό νερό έχει ως αποτέλεσμα το τσάι να είναι πικρό, με τον συγκεκριμένο τρόπο αναδεικνύονται όλες οι γεύσεις και τα αρώματα χωρίς να καταστρέφονται.

Πώς θα το παρασκευάσεις

  • Καλύτερα χρησιμοποίησε τσάι σε φύλλα (χύμα) όχι φακελάκια.
  • Βάλε το τσάι σε μια κανάτα ή σε ένα μπουκάλι και πρόσθεσε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κλείσε το πώμα ώστε να μην παίρνει μυρωδιές, και βάλτο στο ψυγείο για 24 ώρες.
  • Σούρωσέ το με μεταλλικό σουρωτήρι. Αυτό ήταν! Το σούπερ, γευστικό και αντιφλεγμονώδες τσάι σου είναι έτοιμο!
Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *