Type to search

Διατροφή & Δίαιτα

Frozen yogurt: Το παγωτό αλά ελληνικά είναι το παγωμένο γιαούρτι

Share

Το παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt -όπως έχει επικρατήσει να λέγεται- διεκδικεί μια θέση στην… καρδιά σου ενώ υπόσχεται να είναι όσο πιο… υγιεινό γίνεται!

Παγωμένο γιαούρτι ή παγωτό; Έχοντας λιγότερες θερμίδες και λιπαρά, αλλά εξαιρετική υφή και γεύση το frozen yogurt απειλεί να εκθρονίσει το παγωτό. Αρκεί φυσικά να μην το φορτώνουμε με ξηρούς καρπούς, σιρόπια, ζαχαρωτά και άλλα τέτοια παχυντικά.

Τι είναι το παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt

Είναι ένα υπέροχο επιδόρπιο που περιέχει βασικά γιαούρτι. Είναι ελαφρώς πιο ρευστό από το παγωτό, καθώς είναι χαμηλότερο σε λιπαρά (λόγω της χρήσης του γάλακτος αντί της κρέμας γάλακτος). Φτιάχνεται από φρέσκο γιαούρτι και γάλα, ενώ συχνά το βρίσκουμε με λιγότερα λιπαρά (συνήθως με 2%). Το παγωμένο γιαούρτι ή frozen yogurt περιέχει όλα τα οφέλη του γιαουρτιού αλλά με πιο ελκυστική εμφάνιση και γεύση. Είναι δηλαδή πλούσιο σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά, κατάλληλο για όσους έχουν δυσανεξία στη λακτόζη και βοηθά στην πέψη γιατί περιέχει ενεργούς μικροοργανισμούς.
Το αγαπημένο μου κέικ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη-Πώς θα το φτιάξεις

Πώς θα φτιάξεις παγωμένο γιαούρτι στο σπίτι

Μην τρομάζεις! Δεν χρειάζεται παγωτομηχανή. Απλά μια μικρή προετοιμασία των υλικών ώστε να είσαι σίγουρη ότι τα έχεις όλα και… υπομονή καθότι χρειάζεται χτύπημα ενώ παγώνει. Η γεύση θα σε ανταμείψει! Μπορείς να διαλέξεις ότι στραγγιστό ελληνικό γιαούρτι θέλεις -πλήρες ή ημιάπαχο, ή ακόμα και αυτό με την πέτσα. Επίσης έχεις την επιλογή να προσθέσεις ζάχαρη ή στέβια ή μέλι.
Φτιάξε παγωμένα γλυκά με φράουλα χωρίς ζάχαρη

Παγωμένο γιαούρτι με γεύση βανίλια

Υλικά

  • 500 g γιαούρτι
  • 100 g κρυσταλλική ζάχαρη ή αντίστοιχη ποσότητα στέβιας ή 100 g μέλι
  • 2 βανίλιες

Εκτέλεση:
Βάλε όλα μαζί τα υλικά σε μπολ και ανακάτεψε πολύ καλά να λιώσει εντελώς η ζάχαρη ή η στέβια ή το μέλι. Βάλε το μείγμα στη κατάψυξη για 2 ώρες. Στη συνέχεια χτύπησε το μείγμα με το μίξερ να γίνει αφράτο. Επανέλαβε τη διαδικασία αυτή τουλάχιστον άλλες 2 φορές. Όταν είναι έτοιμο σερβίρεις και γαρνίρεις με ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα. 

Παγωμένο γιαούρτι φράουλα

Υλικά:

  • 500 g φράουλες καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
  • 100 g μαύρη ζάχαρη ή αντίστοιχη ποσότητα στέβιας ή 100 g μέλι
  • 350 g στραγγιστό γιαούρτι 
  • 1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση:
Ανακατεύεις τις φράουλες με τη ζάχαρη ή τη στέβια ή το μέλι και το κονιάκ και τις βάζεις στο ψυγείο για μισή ώρα. Στη συνέχεια τις χτυπάς στο μπλέντερ να γίνουν πολτός. Προσθέτεις το γιαούρτι και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Δοκίμασε τη γεύση και διόρθωσε. Βάλε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 2 ώρες και στη συνέχεια χτύπησέ το με το μίξερ να γίνει αφράτο. Επανέλαβε τη διαδικασία αυτή τουλάχιστον άλλες 2 φορές. Σερβίρεις γαρνίροντας με φράουλες.

Παγωμένο γιαούρτι μπανάνα

Υλικά:

  • 3 μπανάνες πολύ πολύ ώριμες
  • 1 κ.γ. χυμός λεμονιού
  • 400 g στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μέλι ή σιρόπι αγαύης ή αντίστοιχη ποσότητα στέβιας

Εκτέλεση

Χτύπησε τις μπανάνες να γίνουν πολτός και ανέμειξε με το μίξερ τον πολτό αυτό με τα υπόλοιπα υλικά. Δοκίμασε τη γεύση και διόρθωσε. Βάλε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 2 ώρες και στη συνέχεια χτύπησέ το με το μίξερ να γίνει αφράτο. Επανέλαβε τη διαδικασία αυτή τουλάχιστον άλλες 2 φορές. Σερβίρεις γαρνίροντας με ροδέλες φράουλας ή μπισκότο σοκολάτα και τριμμένη κουβερτούρα.
Φτιάξε το πιο εύκολο παγωτό: Γίνεται γρήγορα, είναι vegan, χωρίς ζάχαρη και λιπαρά

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *