Type to search

Διατροφή & Δίαιτα Φενγκ Σούι

3 Φενγκ Σούι συμβουλές για τον έλεγχο του σωματικού βάρους

Share

Χωρίς προσωπική προσπάθεια, σωστή διατροφή και τακτική άσκηση δεν γίνεται να περιμένουμε θαύματα στον έλεγχο βάρους. Το Φενγκ Σούι ωστόσο μπορεί να ενισχύσει τον ψυχισμό μας και να ατσαλώσει την θέλησή μας, ώστε τελικά να τα καταφέρουμε. Η Η κ. Ευθυμία Α. Μισιρλή, Μηχανολόγος-Μηχανικός και Ειδικός σύμβουλος Σύνθετης Ενεργειακής Ψυχολογίας & Ευνοϊκής Χωροθεσίας Feng Shui μας συμβουλεύει πώς…

Το σώμα μας έχει την δική του σοφία και γνωρίζει τι είναι καλό γι’ αυτό και τι όχι. Εμείς για να το υποστηρίξουμε, να ακολουθήσει όσο το δυνατόν πιο εύκολα την όποια διατροφή και άσκηση έχουμε επιλέξει για τον έλεγχο του σωματικού μας βάρους, μπορούμε να εφαρμόσουμε τις παρακάτω οδηγίες θετικής ενέργειας Φενγκ Σούι στην καθημερινότητα μας και στον χώρο που ζούμε.

Με ποιους τρόπους το Φενγκ Σούι θα σε βοηθήσει στον έλεγχο του βάρους σου

Εφαρμόζοντας τις πιο κάτω Φενγκ Σούι συμβουλές στο χώρο μας πολλαπλασιάζονται οι πιθανότητες να μπορέσουμε να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για την κατάκτηση ή διατήρηση του ιδανικού για μας βάρους.

1. Τι αντικρίζουμε με την είσοδό μας στο σπίτι.

Είναι πολύ σημαντική η πρώτη εικόνα που έχουμε αμέσως μόλις μπούμε απο την εξώπορτα του σπιτιού μας.

  • Εάν βλέπουμε το μπάνιο, τότε η προσωπική μας ενέργεια πέφτει και μας κατακλύζουν αρνητικά συναισθήματα με πιθανή συνέπεια, να αναζητήσουμε την ψυχική ευφορία στο φαγητό.
  • Εάν πάλι με την είσοδό μας στο σπίτι αντικρίζουμε την κουζίνα ή ακόμα χειρότερα είναι στο πεδίο όρασής μας συνεχώς όταν χαλαρώνουμε στο σαλόνι μας, τότε η σκέψη μας οδηγείται αναπόφευκτα στο φαγητό.

Η καλύτερη λύση είναι αφενός να έχουμε πάντα κλειστή την πόρτα του μπάνιου μας και αφετέρου να τοποθετήσουμε ένα παραβάν ή στόρια που θα αποκλείσουν την θέα της κουζίνας από τον υπόλοιπο χώρο.
Απέκτησε μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση με αυτές τις Φενγκ Σούι συμβουλές

2. Χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα χρώματα.

Εστιατόρια και μονάδες μαζικής εστίασης (όπως η αλυσίδα McDonalds που έχει εφαρμόσει ευνοϊκή χωροθεσία Feng Shui στα εστιατόρια της) χρησιμοποιούν όλο και περισσότερο το κόκκινο χρώμα γιατί ανεβάζει την διάθεση αλλά… και την όρεξη! Γι’ αυτό εμείς που θέλουμε να περιορίσουμε την όρεξή μας καλό θα είναι το περιορίσουμε και να μην χρησιμοποιούμε κόκκινο χρώμα, ειδικά στα σκεύη που χρησιμοποιούμε για το φαγητό μας. Η καλύτερη επιλογή είναι το μαύρο, το μπλέ και το πράσινο χρώμα για την διακόσμηση της κουζίνας, τα σκεύη και τα υφάσματα όπως π.χ. το τραπεζομάντιλο, οι πετσέτες φαγητού κ.ά.
Το μπλέ χρώμα που αντιπροσωπεύει το στοιχείο του νερού και το πράσινο χρώμα που αντιπροσωπεύει το στοιχείο του ξύλου, προσφέρουν ήρεμη, αρμονική ροή ενέργειας στον χώρο, σε πλήρη αντίθεση με την ενέργεια του κόκκινου χρώματος (του στοιχείου της φωτιάς) που ανεβάζει την πίεση του αίματος και τους σφυγμούς του ανθρώπινου σώματος και οδηγούν σε υπερφαγία.
Φέρε πλούτο και ευημερία στη ζωή σου με τα tips του Φενγκ Σούι

3. Ενισχύουμε τον τομέα της υγείας.

Γενικά σε όλο τον χώρο και σίγουρα στην ανατολική πλευρά του, που αντιστοιχεί στον τομέα της υγείας σύμφωνα με την θετική ενέργεια του Feng Shui, φροντίζουμε να υπάρχουν οι κατάλληλοι ενεργειακοί κρύσταλλοι. Περιδότης, ακουαμαρίνα, μάτι της τίγρης, πράσινη τουρμαλίνη και ειδικά ο μπλέ απατίττης και ο σεραφινίτης θα μας βοηθήσουν ενεργειακά να βρούμε μια αρμονική ισορροπία με το σώμα μας και θα μας ενισχύσουν ενεργειακά να πετύχουμε τον στόχο μας.
Βάλε στο σπίτι σου τη θετική ενέργεια του καλοκαιριού με το Φενγκ Σούι

Who is who

Η Ευθυμία Α. Μισιρλή σπούδασε feng shui & γεωπαθολογία στη Mastery Academy of Chinese Metaphysics στη Γαλλία παράλληλα με την αρχιτεκτονική εσωτερικών χώρων. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ψυχολογίας, αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης σε Γαλλία και Ελλάδα. Περισσότερες πληροφορίες στο: www.fengshuiinteriordesign.gr, και στο https://www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Δες εδώ τη συνέντευξη της κ. Μισιρλή όπου μιλά για το Φενγκ Σούι και πώς μας επηρεάζει. 

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *