Type to search

Αγαπητή Ευτυχία

Ο σύζυγός μου με απάτησε με τη νταντά. Δεν θέλω να πληγώσει κι άλλη οικογένεια. 

Share

Η παραμάνα των παιδιών είχε σχέση με τον σύζυγό της. Αφού την απέλυσε, θέλει να την εμποδίσει από το να εργαστεί ξανά σε άλλη οικογένεια. Πώς να το αντιμετωπίσει χωρίς να εκθέσει την προσωπική της ζωή; Η Ευτυχία συμβουλεύει…

Αγαπητή Ευτυχία, 

άφησα τη δουλειά μου για να μεγαλώσω τα δύο παιδιά μου μέχρι να πάνε στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού. Η οικονομική κρίση και οι αυξανόμενες ανάγκες τους με ανάγκασαν να επιστρέψω στη δουλειά μου εδώ και 2-3 χρόνια. Συζητήσαμε αρκετά με τον άντρα μου και αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερα να προσλάβουμε μια γυναίκα να προσέχει τα παιδιά όταν εμείς εργαζόμαστε. Αποκλείσαμε το ενδεχόμενο να τα κρατούν οι γονείς μας γιατί θα τους ήταν μεγάλο το βάρος. 

Έτσι, αφού ψάξαμε και ρωτήσαμε αρκετά καταλήξαμε στην «Ελπίδα».

Η Ελπίδα ήταν τότε γύρω στα 19, μόλις είχε τελειώσει το σχολείο, σπούδασε Παιδαγωγικά και έμενε μόνη της. Ήταν πολύ ευχάριστη και γλυκιά, και τα παιδιά μας την συμπάθησαν αμέσως. Συνεργαζόμασταν 3 χρόνια. Της είχα απόλυτη εμπιστοσύνη, πίστευα ότι ήταν η ιδανική και ήμασταν πάρα πολύ τυχεροί που την είχαμε.

Πόσο λίγο την ήξερα…

Πριν από 2 περίπου εβδομάδες ανακάλυψα (με πολύ άσχημο τρόπο) ότι ο άντρας μου και η Ελπίδα είχαν δεσμό. Μου το εκμυστηρεύτηκε η γειτόνισσα του απέναντι διαμερίσματος. Ο άντρας μου τα παραδέχτηκε όλα, έχουν σχέση (μόνο σεξουαλική λέει) εδώ και 2 χρόνια. Φυσικά απέλυσα την Ελπίδα την ίδια στιγμή που το άκουσα. Τα παιδιά αντέδρασαν πολύ άσχημα που έφυγε, αλλά τους είπα ότι μετακόμισε κάπου μακριά, ζήτησε αύξηση και δεν μπορούσαμε να πληρώσουμε παραπάνω λεφτά.

Δεν έχω συνέλθει ακόμα από το σοκ.

Δεν ξέρω τι θα κάνω, αν θα μείνουμε μαζί με τον άντρα μου ή θα πάρουμε διαζύγιο, ενώ δεν το έχω πει σε κανέναν γιατί ντρέπομαι. Στις ερωτήσεις φίλων και συγγενών απαντώ ότι και στα παιδιά, ότι δηλαδή ήθελε αύξηση. 

Και εδώ είναι το πρόβλημα…

Μια γνωστή μου η «Κάτια» (που δεν γνωρίζει τίποτα από το τι έχει γίνει) μού ζήτησε το τηλέφωνό της για να την προσλάβει. Και εγώ δεν ξέρω τι να κάνω… Συναισθηματικά δεν είμαι έτοιμη να μιλήσω σε κανέναν γι’ αυτήν τη περίπτωση. Την Κάτια δεν την γνωρίζω και τόσο καλά, ωστόσο θέλω να την προστατέψω, μην καταστραφεί και η δική της οικογένεια. Φυσικά και σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να βοηθήσω την Ελπίδα. Η Κάτια επιμένει πολύ, και νομίζει ότι ζηλεύω ή ότι δεν θέλω να την εξυπηρετήσω.
Τι κάνω τώρα;
«Νόρα»

Αγαπητή «Νόρα»,

είναι τόσο άσχημο να φιλοξενείς μια οχιά στο σπίτι σου. Ο πόνος της απιστίας μεγεθύνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι σε πρόδωσε ένα πρόσωπο που εμπιστεύτηκες και συμπάθησες τόσο πολύ. Αυτή τη στιγμή έχεις πολλά να αντιμετωπίσεις: την απιστία, το μέλλον του γάμου σου, την στενοχώρια των παιδιών σου. Και όλα αυτά χωρίς να μπορείς να μιλήσεις σε κανέναν. 

Φυσικά ούτε ο άντρας σου είναι άμοιρος ευθυνών!

Ήταν σε πολύ μεγαλύτερη ηλικία, πιο ώριμος και εκμεταλλεύτηκε τον θαυμασμό ενός πολύ νέου και ανώριμου κοριτσιού. Δεν μπορείς βέβαια να μιλήσεις στην Κάτια, ούτε και να εκθέσεις την προσωπική σου ζωή. Άλλωστε τι να πεις; «Πάρε την και θα τα φτιάξει με τον άντρα σου». Πιστεύω ότι στη θέση σου θα έλεγα: «Κάτια μου οι λόγοι που σταμάτησα τη συνεργασία μου με την Ελπίδα είναι πολύ πιο σοβαροί από αυτούς που ανέφερα. Δυστυχώς δεν μπορώ να σου αποκαλύψω περισσότερα αυτήν τη στιγμή, σου ζητώ όμως να με πιστέψεις ότι είναι ένα πρόσωπο εντελώς ακατάλληλο για οποιαδήποτε οικογένεια».   

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *