Type to search

Αγαπητή Ευτυχία

Ο άντρας μου με εκβιάζει για να έχουμε ανοιχτό γάμο

Share

Ο άντρας της προσπαθεί να την υποχρεώσει να δεχτεί να έχουν ανοιχτό γάμο εξαιτίας μιας πολύ παλιάς της απιστίας. Αυτή διαφωνεί, σκέφτεται ακόμα και το διαζύγιο. Τι μπορεί να γίνει; Η Ευτυχία συμβουλεύει…

Αγαπητή Ευτυχία,

είμαι παντρεμένη εδώ και 8 περίπου χρόνια, ενώ με τον άντρα μου είμαστε μαζί περισσότερα από 10. Στην πολύ αρχή της σχέσης μας έκανα κάτι πολύ άσχημο, κάτι που το μετανιώνω κάθε μέρα της μετέπειτα ζωής μου. Έκανα σχέση της μιας βραδιάς με έναν τύπο που γνώρισα σε ένα μπαρ. Έκτοτε δεν έκανα ποτέ τίποτα άλλο, με κανέναν! Αρκετό καιρό αργότερα, όταν η σχέση μας με τον μετέπειτα σύζυγό μου σοβάρεψε έκανα ακόμα ένα λάθος… Σε κάποια συζήτησή μας και ενώ σχεδιάζαμε να παντρευτούμε, ένιωσα τη βαθιά ανάγκη να του το εξομολογηθώ. Άλλωστε και αυτός μου είπε κάτι παρόμοιο που του είχε συμβεί στις αρχές. .

Δυστυχώς ήταν μεγάλο λάθος…

Ενώ το έπαιξε στην αρχή cool και ότι δεν τρέχει τίποτα, τον έβλεπα στη συνέχεια πολύ σκεπτικό. Κάποιες φορές είχε εκρήξεις θυμού ή εξέφραζε την αμφιβολία του για την πίστη μου. Του είπα ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι και ότι αν δεν μου έχει εμπιστοσύνη πια καλύτερα να χωρίσουμε και να μην παντρευτούμε. Ούτε αυτό του άρεσε και επέμεινε να προχωρήσουμε στο γάμο. Μου έλεγε ότι θα το ξεπεράσει και ότι δεν έχει πια κανένα πρόβλημα με εμένα. Ήμουν πολύ ερωτευμένη μαζί του, ένιωθα και φοβερές ενοχές και έτσι παντρευτήκαμε. Τα πράγματα φάνηκαν να έχουν αλλάξει προς το καλύτερο.

Τον τελευταίο καιρό ωστόσο έχουμε πάλι προβλήματα…

Πρόσφατα μου ανακοίνωσε ότι θέλει να έχουμε έναν ανοιχτό γάμο. Του εξήγησα ότι δεν μου αρέσει μια τέτοια προοπτική, ότι δεν πιστεύω σε αυτού του είδους τις σχέσεις και ότι δεν θα μπορέσω να διαχειριστώ τη ζήλεια μου. Τότε μου είπε ότι είμαι υποκρίτρια και ότι πρέπει να το αποδεχτώ όπως και αυτός αποδέχτηκε την απιστία μου πριν τόσα χρόνια και έμαθε να ζει έτσι. Όταν τον άκουσα γέμισα τύψεις, ενοχές και ντροπή για όλο τον πόνο που του έχω προξενήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Αναγνωρίζω ότι μέχρι ένα σημείο έχει δίκιο…

…αλλά πραγματικά δεν μπορώ να ζήσω γνωρίζοντας ότι ο σύζυγός μου μπορεί να έχει παράλληλες σχέσεις. Μου φαίνεται φρικτό. Δεν μπορώ να ζω σε ένα καθεστώς καθημερινής τιμωρίας για κάτι που έκανα χρόνια πριν και ενώ τα πράγματα δεν ήταν ακόμη σοβαρά. Νομίζω ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις τύψεις μου προκειμένου να επιτύχει αυτό που θέλει. Μήπως ήρθε η ώρα να χωρίσω;

Αγαπητή μου,

κατά τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο το ότι ο σύζυγός σου θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να αποφασίζει για το είδος του γάμου που θα πρέπει να έχετε επειδή τον απάτησες χρόνια πριν και ενώ ούτε καν είχατε σοβαρή σχέση. Συμφωνώ με την άποψή σου ότι προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τα συναισθήματά σου προκειμένου να σε πείσει ότι του «χρωστάς» έναν ανοιχτό γάμο, κάτι που είναι άκρως υπολογιστικό και κακό. Δεν ξέρω αν έχετε δοκιμάσει να πάτε σε σύμβουλο γάμου. Ίσως μπορέσει να σας βοηθήσει να συζητήσετε τι ακριβώς θέλετε ο ένας από τον άλλο καθώς και από την σχέση σας. Το προτείνω όχι τόσο ως ύστατη προσπάθεια να σωθεί ο γάμος σας, όσο σαν μέσο προκειμένου να καταλάβετε και οι δύο τον τρόπο που σας έχει επηρεάσει το παρελθόν και το πώς θα μπορέσετε να επικοινωνήσετε ξανά με τρόπους που δεν είναι τιμωρητικοί και επιβλαβείς.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *