Type to search

Αγαπητή Ευτυχία

Να μείνω με κάποιον που δεν τον ελκύω ερωτικά;

Share

Η σεξουαλική τους ζωή είναι ανύπαρκτη γιατί λέει ότι δεν τον ελκύει σεξουαλικά, ωστόσο θέλει να μείνουν μαζί. Τι να κάνει τώρα να μείνει με αυτόν που δεν την επιθυμεί ερωτικά ή να προχωρήσει; Η Ευτυχία συμβουλεύει…

Αγαπητή Ευτυχία,

έχω σχέση με έναν συνάδελφό μου εδώ και περίπου 5 μήνες. Ήμασταν και οι δύο νέοι στη δουλειά, οπότε ξεκινήσαμε να μιλάμε περισσότερο γιατί οι παλιοί ήταν πιο απόμακροι. Αυτή η απλή φιλία μεταξύ συναδέλφων γρήγορα εξελίχτηκε σε σχέση. Είναι πολύ γλυκός, μου φέρεται πολύ καλά και μου αρέσει πολύ να κάνουμε παρέα. 

Και τώρα το πρόβλημα…

Η σεξουαλική μας ζωή είναι χάλια. Είχε περάσει πάνω από ένας μήνας που δεν είχαμε κάνει έρωτα και αποφάσισα να κάνω κάποια νύξη στο θέμα. Στην αρχή δεν ήθελε να το συζητήσει, όμως επέμεινα πολύ και τελικά μιλήσαμε ανοιχτά και ειλικρινά.

Αυτά που μου είπε δεν μου άρεσαν καθόλου…

Ισχυρίστηκε ότι αν και με εκτίμησε από την αρχή και ότι του άρεσα γιατί είχα χιούμορ και ήμουν ένας άνθρωπος που τον καταλάβαινε, ωστόσο δεν του άρεσα ερωτικά. Ήλπιζε ότι στη συνέχεια (επειδή ταιριάζαμε) θα τα κατάφερνε να ξεπεράσει το σεξουαλικό μέρος της σχέσης μας, αλλά δεν τα κατάφερε. Μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει απωθητική και ότι θα ήθελε να το ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο μαζί. 

Για να παρουσιάσω τον εαυτό μου…

…θα ήθελα να σου πω ότι αν και δεν είμαι παχιά, ωστόσο δεν με λες και αδύνατη. Είμαι μάλλον τσουπωτή, μετρίου αναστήματος και χωρίς κάποιο ιδιαίτερα όμορφο χαρακτηριστικό. Επίσης σε γενικές γραμμές τρέφομαι υγιεινά αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η άσκηση και τα σπορ. Πρέπει να με πιέσω πάρα πολύ για να πάω στο γυμναστήριο.  

Όπως καταλαβαίνεις η συζήτησή μας αυτή με πλήγωσε πολύ…

…και το έδειξα. Το επόμενο βράδυ ήρθε από το σπίτι μου, μου ζήτησε συγγνώμη που με πλήγωσε και σχεδόν έβαλε τα κλάματα. Μου είπε ότι θέλει να συνεχίσουμε την σχέση μας και εγώ του ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφτώ, γιατί δεν θέλω να πληγωθώ άλλο. 

Τι πιστεύεις εσύ;

Αξίζει να μείνω με κάποιον που είναι πολύ γλυκός και καλός, μου συμπεριφέρεται καλά, αλλά που δεν τον ελκύω ερωτικά;

Ευχαριστώ
«Νάνσυ»

Αγαπητή Νάνσυ,

με μια λέξη «όχι»! Είναι πολύ λυπηρό να περιγράφεις τον εαυτό σου σαν κάτι πολύ μέτριο, συνηθισμένο και κοινότοπο, κάτι που δεν αξίζει να το προσέξει κανείς, ενώ αν είχες κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό π.χ. μάτια, σώμα κ.ά. αυτομάτως θα του κέντριζες το ενδιαφέρον. Είστε μαζί εδώ και μόλις 5 μήνες και δεν φαίνεται να τον ελκύεις σεξουαλικά.

Λυπάμαι, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη

η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει όσο και αν «προσπαθήσει για να το ξεπεράσετε αυτό το στάδιο μαζί» (αλήθεια τι σημαίνει αυτό;), όσο και αν στενοχωρηθεί, όσες υποσχέσεις και αν σου δώσει ότι θα προσπαθήσει. Η ερωτική έλξη δεν είναι ένας μυς όπου μπορείς να τον γυμνάσεις, να τον σφίξεις ή να κάνεις διάταση. Τις περισσότερες φορές απλώς μας συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή δεν μας συμβαίνει ποτέ παρόλο που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί. Να ξέρεις ότι όλες οι σχέσεις έχουν έναν βαθμό δυσκολίας, ωστόσο όχι τόσο μεγάλο και από τόσο νωρίς.

Αφού με ρωτάς θα σου πω την αλήθεια ακόμα και αν δεν σου αρέσει…

Χώρισέ τον και βρες κάποιον άλλον. Κάποιον που θα του αρέσεις όπως ακριβώς είσαι!

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *