Type to search

Αγαπητή Ευτυχία

Να μείνω με κάποιον που δεν τον ελκύω ερωτικά;

Share

Η σεξουαλική τους ζωή είναι ανύπαρκτη γιατί λέει ότι δεν τον ελκύει σεξουαλικά, ωστόσο θέλει να μείνουν μαζί. Τι να κάνει τώρα να μείνει με αυτόν που δεν την επιθυμεί ερωτικά ή να προχωρήσει; Η Ευτυχία συμβουλεύει…

Αγαπητή Ευτυχία,

έχω σχέση με έναν συνάδελφό μου εδώ και περίπου 5 μήνες. Ήμασταν και οι δύο νέοι στη δουλειά, οπότε ξεκινήσαμε να μιλάμε περισσότερο γιατί οι παλιοί ήταν πιο απόμακροι. Αυτή η απλή φιλία μεταξύ συναδέλφων γρήγορα εξελίχτηκε σε σχέση. Είναι πολύ γλυκός, μου φέρεται πολύ καλά και μου αρέσει πολύ να κάνουμε παρέα. 

Και τώρα το πρόβλημα…

Η σεξουαλική μας ζωή είναι χάλια. Είχε περάσει πάνω από ένας μήνας που δεν είχαμε κάνει έρωτα και αποφάσισα να κάνω κάποια νύξη στο θέμα. Στην αρχή δεν ήθελε να το συζητήσει, όμως επέμεινα πολύ και τελικά μιλήσαμε ανοιχτά και ειλικρινά.

Αυτά που μου είπε δεν μου άρεσαν καθόλου…

Ισχυρίστηκε ότι αν και με εκτίμησε από την αρχή και ότι του άρεσα γιατί είχα χιούμορ και ήμουν ένας άνθρωπος που τον καταλάβαινε, ωστόσο δεν του άρεσα ερωτικά. Ήλπιζε ότι στη συνέχεια (επειδή ταιριάζαμε) θα τα κατάφερνε να ξεπεράσει το σεξουαλικό μέρος της σχέσης μας, αλλά δεν τα κατάφερε. Μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν με βρίσκει απωθητική και ότι θα ήθελε να το ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο μαζί. 

Για να παρουσιάσω τον εαυτό μου…

…θα ήθελα να σου πω ότι αν και δεν είμαι παχιά, ωστόσο δεν με λες και αδύνατη. Είμαι μάλλον τσουπωτή, μετρίου αναστήματος και χωρίς κάποιο ιδιαίτερα όμορφο χαρακτηριστικό. Επίσης σε γενικές γραμμές τρέφομαι υγιεινά αλλά δεν μου αρέσει καθόλου η άσκηση και τα σπορ. Πρέπει να με πιέσω πάρα πολύ για να πάω στο γυμναστήριο.  

Όπως καταλαβαίνεις η συζήτησή μας αυτή με πλήγωσε πολύ…

…και το έδειξα. Το επόμενο βράδυ ήρθε από το σπίτι μου, μου ζήτησε συγγνώμη που με πλήγωσε και σχεδόν έβαλε τα κλάματα. Μου είπε ότι θέλει να συνεχίσουμε την σχέση μας και εγώ του ζήτησα λίγο χρόνο να το σκεφτώ, γιατί δεν θέλω να πληγωθώ άλλο. 

Τι πιστεύεις εσύ;

Αξίζει να μείνω με κάποιον που είναι πολύ γλυκός και καλός, μου συμπεριφέρεται καλά, αλλά που δεν τον ελκύω ερωτικά;

Ευχαριστώ
«Νάνσυ»

Αγαπητή Νάνσυ,

με μια λέξη «όχι»! Είναι πολύ λυπηρό να περιγράφεις τον εαυτό σου σαν κάτι πολύ μέτριο, συνηθισμένο και κοινότοπο, κάτι που δεν αξίζει να το προσέξει κανείς, ενώ αν είχες κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό π.χ. μάτια, σώμα κ.ά. αυτομάτως θα του κέντριζες το ενδιαφέρον. Είστε μαζί εδώ και μόλις 5 μήνες και δεν φαίνεται να τον ελκύεις σεξουαλικά.

Λυπάμαι, αλλά κατά την προσωπική μου άποψη

η κατάσταση αυτή δυστυχώς δεν πρόκειται να αλλάξει όσο και αν «προσπαθήσει για να το ξεπεράσετε αυτό το στάδιο μαζί» (αλήθεια τι σημαίνει αυτό;), όσο και αν στενοχωρηθεί, όσες υποσχέσεις και αν σου δώσει ότι θα προσπαθήσει. Η ερωτική έλξη δεν είναι ένας μυς όπου μπορείς να τον γυμνάσεις, να τον σφίξεις ή να κάνεις διάταση. Τις περισσότερες φορές απλώς μας συμβαίνει χωρίς ιδιαίτερο λόγο ή δεν μας συμβαίνει ποτέ παρόλο που υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να συμβεί. Να ξέρεις ότι όλες οι σχέσεις έχουν έναν βαθμό δυσκολίας, ωστόσο όχι τόσο μεγάλο και από τόσο νωρίς.

Αφού με ρωτάς θα σου πω την αλήθεια ακόμα και αν δεν σου αρέσει…

Χώρισέ τον και βρες κάποιον άλλον. Κάποιον που θα του αρέσεις όπως ακριβώς είσαι!

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

2 Σχόλια

 1. Νικος 26 Ιουνίου 2021

  Καλησπέρα ονομάζομαι Νικόλαος από την Αγγλια διάβασα το άρθρο.
  Η αλήθεια ειναι πως η γυναικα μου μετα απο 10 χρονια μου λεει πως με βλεπει φιλικα εδω και 10 μερες, είχαμε ένα μικρο τσακωμό και από εκείνη την ημέρα έχουν περάσει 10 μέρες και δεν έχουμε τίποτα πλέον ούτε φιλί ούτε χέρι χέρι να περπατάμε και το θέμα είναι πως δεν είναι νευριασμένει και έχει διάθεση για ερωτική πράξη αλλά με εμένα δεν τις βγάνει καθώς με βλέπει φιλικά λέει. Η αλήθεια είναι πως πριν από περίπου 7 μήνες την πιεσα για διατροφή να κάνει αποτοξίνωση και δεν είχαμε αρκετά πράγματα στο σπίτι για φαγητό πάρα φρούτα και λαχανικά για περίπου 1 μήνα και από τότε λέει άρχισε να εξασθένιση, όχι τελείως μέχρι και πριν 10 ημέρες τα ήθελε όλα και μετά εφόσον μου τα είπε όλα ξαφνικά με βλέπει έτσι τι μπορώ να κάνω, πώς μπορούμε να το λύσουμε, καθώς μου λέει πως θέλει χρόνο και όπου βγει αλλά εγώ δεν θέλω να την χάσω….

  Απάντηση
  1. letitsia 15 Ιουλίου 2021

   Καλησπέρα Νικόλαε.
   Δέκα χρόνια είναι ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα όπου μια σχέση δοκιμάζεται αρκετά σοβαρά. Το ζευγάρι έχει περάσει πια από τη φάση του πρώτου έρωτα στην φάση της βαθιάς οικειότητας και αγάπης. Πολλές φορές τα ζευγάρια αφήνουν την καθημερινότητα και τα προβλήματα της να διαβρώσουν τη μεταξύ τους σχέση, και ο άλλος δεν είναι πια το άτομο που ερωτεύτηκαν αλλά ένας απλός συγκάτοικος. Είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Όταν περνάς τόσο χρόνο μαζί με κάποιον άλλο και τον έχεις δει στις χειρότερές του στιγμές, κάπου η εικόνα του ξεφτίζει γίνεται συνηθισμένη και βαρετή. Άθελά σου πριν από 7 μήνες πίεσες την γυναίκα σου για κάτι που αφορά αυτήν και μόνο. Παρασύρθηκες από την οικειότητα που σας δένει και της ζήτησες με τον τρόπο σου να αλλάξει. Δεν ξέρω αν το έκανες επειδή ήθελες να χάσει βάρος ή επειδή έτρωγε πολύ ή επειδή ακολουθούσε ανθυγιεινή διατροφή… Η στάση σου αυτή όμως είναι λίγο σαν να της λες: «Δεν είσαι αρκετή για μένα έτσι όπως είσαι. Αν κάνεις αυτό που σου λέω εγώ θα μου αρέσεις περισσότερο». Μπορεί αυτό να της δημιούργησε μια πικρία, μια απογοήτευση, μια αίσθηση ανεπάρκειας. Μπορεί αρχικά να προσπάθησε να σε ευχαριστήσει, στη συνέχεια όμως είτε κουράστηκε είτε απογοητεύτηκε είτε είπε μέσα της «Αυτή είμαι, σε όποιον αρέσω» και σιγά σιγά η πικρία της έγινε θυμός που την έπνιξε. Δεν νομίζω ότι όλα έγιναν μέσα σε 10 μέρες. Νομίζω ότι η κατάσταση προϋπήρχε απλώς τώρα οι συνθήκες ωρίμασαν και μίλησε. Εάν πραγματικά δεν θέλεις να την χάσεις επειδή την αγαπάς, χρειάζεται να της το πεις. Αυτούς που αγαπάμε όμως τους αγαπάμε επειδή είναι αυτοί που είναι και έτσι όπως είναι. Δεν τους αγαπάμε επειδή τους φανταζόμαστε κάπως αλλιώς (αυτό συμβαίνει συνήθως στην πρώτη φάση της γνωριμίας και του έρωτα). Αν την αγαπάς να της αποδείξεις ότι την αποδέχεσαι έτσι όπως είναι, και την θεωρείς σέξι, ερωτική και ποθητή όπως είναι και αν χρειαστεί να της ζητήσεις συγγνώμη αν την πίεσες να αλλάξει χωρίς να θέλει. Οι καβγάδες συμβαίνουν σε όλα τα ζευγάρια και βοηθούν στην εκτόνωση των καταπιεσμένων συναισθημάτων και στην βαθύτερη επικοινωνία. Αν τα πράγματα δεν έχουν παρεκτραπεί (π.χ. κάποιος να έχει χειροδικήσει) και αν η σχέση είναι ακόμα ζωντανή μεταξύ των δυο συντρόφων σιγά σιγά θα επανέλθει η κανονικότητα. Εάν όμως πράγματι έχει ψυχρανθεί ερωτικά τόσο πολύ όσο λέει απέναντί σου και σε βλέπει φιλικά και μόνο δύο πράγματα προτείνω: Το πρώτο εάν συμφωνείτε και οι δυο και θέλετε να συνεχίσετε να είστε μαζί να απευθυνθείτε σε έναν σύμβουλο σχέσεων για να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τα θέματα που έχουν προκύψει. Το δεύτερο, να φύγετε διακοπές. Η αλλαγή περιβάλλοντος και η απομάκρυνση από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της θα σας κάνει να δείτε την σχέση σας αλλιώς, να αντικρίσετε ο ένας τον άλλο με άλλα μάτια και σε μεγάλο βαθμό θα μπορέσετε να καταλάβετε εάν τελικά είστε και οι δυο πρόθυμοι να παλέψετε γι’ αυτήν.

   Απάντηση

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *