Type to search

Αγαπητή Ευτυχία

Μισώ τον φίλο της αδερφής μου όμως η οικογένειά μου τον αγαπά

Share

Ο αρραβωνιαστικός της αδερφής της φαίνεται να είναι η συμπάθεια όλης της οικογένειας, όμως η ίδια τον απεχθάνεται. Έχει δίκιο; Είναι άραγε αποτυχημένος ο άντρας που στηρίζει την σύντροφό του, ακόμα και αν ο ίδιος πρέπει να παραμερίσει τις φιλοδοξίες του; Η Ευτυχία συμβουλεύει…

Ένας άντρας αποτυχημένος ή υποστηρικτικός;

Αγαπητή Ευτυχία, 

η αδερφή μου, η «Όλγα» είναι αρραβωνιασμένη εδώ και 3 χρόνια με τον «Σάκη» και όλοι στην οικογένειά μου τον λατρεύουν. Είναι η μεγάλη αδυναμία των γονιών και όλων των συγγενών μου. Μόνο εγώ δεν τον συμπαθώ και πολύ.

Όταν αρραβωνιάστηκαν για παράδειγμα δεν δίστασε να παραιτηθεί από τη δουλειά του για να ακολουθήσει την Όλγα στην Αθήνα όταν εκείνη πήρε προαγωγή στη δική της δουλειά. Η νέα εργασία που βρήκε δεν ήταν και τόσο καλή όσο η προηγούμενη, αλλά αυτό όλοι το βρίσκουν λογικό. Τώρα η Όλγα συζητά με την εταιρεία της να την μεταθέσουν για 2-3 χρόνια στο καινούριο υποκατάστημα στη Ρουμανία μέχρι να «στρώσει». Ο Σάκης θα παραιτηθεί και από αυτή τη δουλειά για να πάει μαζί της. 

Όταν έρχονται στις γιορτές ή κάποιο Σαββατοκύριακο μένει πάντα στο σπίτι μας και όχι στους γονείς του παρόλο που μένουν μόλις 10 λεπτά πιο μακριά. Λέει ότι λατρεύει τους γονείς μου, δεν θέλει να αποχωρίζεται την Όλγα και προτιμά να μένει κοντά μας παρά με τους δικούς του. Όλοι το βρίσκουν αυτό πολύ λογικό!

Η Όλγα ισχυρίζεται ότι θα παντρευτούν πριν φύγουν και ότι θα προσπαθήσει να πιέσει την εταιρεία να τον προσλάβουν και αυτόν στα νέα γραφεία. Ο Σάκης δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα. Αστειεύεται και λέει ότι αν δεν βρει δουλειά θα γίνει η καλύτερη «νοικοκυρά» και θα προσέχει την Όλγα. Όλη μου η οικογένεια το βρίσκει εξαιρετικό, λένε ότι είναι πολύ καλό παιδί, αγαπά πολύ την Όλγα και κανείς δεν ανησυχεί!  

Είναι συνέχεια μαζί με την αδερφή μου και δεν με αφήνει στιγμή να μείνω μόνη μαζί της. Όταν συναντιόμαστε οι τρεις μας λέει συνέχεια ότι η Όλγα είναι η γυναίκα της ζωής του, ότι την λατρεύει (έχω βαρεθεί να το ακούω), και παινεύει το πόσο ταλαντούχα, φιλόδοξη και αποφασιστική είναι. 

Εγώ δεν τον συμπαθώ καθόλου. Θεωρώ ότι είναι ένας άντρας χωρίς φιλοδοξίες, ο οποίος τρέχει συνέχεια πίσω από την Όλγα σαν το σκυλάκι της, ενώ με εκνευρίζει που δεν κάνει τίποτα μόνος του. Η υπομονή μου τελείωσε και σκέφτομαι να μιλήσω στην Όλγα και να της εκθέσω τις ενστάσεις μου τόσο για τον προσεχή γάμο της όσο και για τον ίδιο τον Σάκη. Πώς μπορεί να θέλει να παντρευτεί έναν τέτοιο αποτυχημένο; Έχω δίκιο;
Ευχαριστώ
«Λένα»

Ισότητα φύλων σημαίνει και ισότητα στη συντροφική σχέση

Αγαπητή «Λένα», 

θα είμαι σύντομη και περιεκτική. Δε νομίζω ότι ο Σάκης είναι αποτυχημένος ή αντιπαθητικός. Νομίζω ότι απλώς αγαπά πολύ την αδερφή σου και θέλει να την στηρίξει και να την βοηθήσει να πραγματοποιήσει όλα τα όνειρα και τις φιλοδοξίες της, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι αυτός πρέπει να μείνει ένα βήμα πίσω. Αν συνεχίζεις να μην καταλαβαίνεις πώς γίνεται αυτό τότε σε προκαλώ να το σκεφτείς διαφορετικά. Τι θα πίστευες αν είχες αδερφό και όλες τις παραχωρήσεις έπρεπε να τις κάνει η αρραβωνιαστικιά του; Εάν αυτή έπρεπε να αφήσει τη δουλειά της, να παντρευτεί και να ακολουθήσει τον σύζυγό της στο εξωτερικό; Μήπως αυτό θα σου φαινόταν πιο λογικό; 

Έχουμε μεγαλώσει σε μια κοινωνία που θεωρεί ότι σε ένα ζευγάρι θα πρέπει ο άντρας να είναι φιλόδοξος και η γυναίκα υποτακτική και παραχωρητική. Ευτυχώς οι περιστάσεις έχουν αλλάξει, γι’ αυτό και πιστεύω ότι θα πρέπει να αποδεχτείς τη σχέση της αδερφής σου και να εκτιμήσεις τον Σάκη γι’ αυτό ακριβώς που είναι: ο στυλοβάτης της Όλγας. Και πίστεψέ με, δεν υπάρχει τίποτα κακό σε αυτό.

Tags

Μπορεί να σας αρέσουν

Αφήστε ένα Σχόλιο

Your email address will not be published. Required fields are marked *